Konstnärlighet

Det här med konstnärlighet är någonting vissa är begåvade med, medan andra knappast kan stoltsera med detsamma. Likt så mycket annat idag så är konstnärlighet lika mycket av en del av det postmoderna tänkande, om inte mer, som andra saker och ting.

Vad som är konst och vem som kan kalla sig för konstnär är subjektivt, och anser du dig vara en konstnär så är det väl klart att du är det! Den postmoderna erans bortplockande av en enda sanning manifesterar sig tydligt i konsten och idag är sopor lika mycket konst som en gammal klassisk målning. Såklart är detta befriande då det ger oss alla en större frihet att vara vem vi vill vara utan att det finns lika många regler som det fanns förr.

Idag använder vi också konstnär ganska allmänt och exempel på personer som många kallas för konstnärer är såklart de personer som arbetar på exempelvis spa. Ta dig en titt på www.spaweekendhotell.se och låt länken föra dig vidare så ska du få se på konstverk!

Det här med riktigt bra spa- personal är långt ifrån en självklarhet och har man en gång varit med om att bli omhändertagen av någon som är väldigt duktig så är det lätt att uppskatta detta som en form av konstuttryck.

Arbetslokaler för konstnärer finns det många av och ofta är det på det viset att många individer går samman och startar upp ett slags kollektiv där man kan umgås och hitta nya vänner i sitt gemensamma intresse, vilket är skapandet och konsten.

Att försörja sig på sin konst är inte det lättaste. Ofta tar det lång tid innan detta kan bli verklighet och det gör att många har ett så kallat dayjob vid sidan av sin konst.

Kanske man designar och syr upp kläder, men inte riktigt har slagit sig fram på marknaden på ett sätt så att man kan försörja sig? Då finns det både klädbutiker och ateljéer man kan arbeta på. Är det istället det skrivna ordet som man är intresserad av och ser som sin konstform så kan man alltid arbeta som journalist samtidigt som man hemma skriver exempelvis noveller eller dikter.

Det finns massor av bra lösningar på hur man hittar en bra balans mellan konsten och försörjningen. Som sagt så lever vi i ett samhälle där det är lättare att visa upp vad man går för på grund av sociala medier med mera, så att hitta en bra lösning är långt ifrån omöjligt!