Skapa en enkel portfolio

Vi konstnärer skapar mycket alster som säljs eller sätts upp på någon offentlig eller privat plats för allmänheten att beskåda, men vad som kan vara bra för att eventuellt få nya arbeten framåt kan vara att ha en bra portfolio att visa vad man tidigare skapat.

Detta är inte alltid så enkelt eftersom man ofta bara skapar en kopia av varje, varje alster är unikt, och när det är sålt eller liknande så har du ingen kopia att visa upp får framtida arbetsgivare som vill veta vad du tidigare har gjort. Tänkte därför tipsa dig om att skapa en så kallad portfolio för alla dina alster.

Vad är då en portfolio? Jo, en portfolio är en bok, eller en lista, eller en samling av alla, eller delar av dina tidigare arbeten som du kan visa upp för att visa vad du klarar av att skapa. Detta för att exempelvis visa din stil eller dina färdigheter inom ett visst ämne.

Men det kan ju vara svårt att skapa en kopia av alla sina alster, säg att du gör tavlor som är upp emot metern breda och höga, hur ska du då gå till väga. Jo, jag blev tipsad att ta ett digitalt foto med min mobil på alstret, detta digitala fotot använder jag sedan för att skapa min portfolio, och för just portfolio inom konst, vad passar då bättre än en fotobok?

I denna fotobok kan du spara alla dina bilder tillsammans med en text som beskriver kanske vilken kund som denna skapades till och kanske när den skapades, så att en blivande kund kan se, och eventuellt fråga gamla kunder för referenser om hur du är att jobba med.

Det behöver inte kosta många kronor heller att skapa en fotobok och du kan jämföra fotoböcker på nätet på flera olika ställen för att hitta en leverantör som passar.

Så skapa nu din egna portfolio med hjälp av en fotobok!